6 tips bij overmatig transpireren

Last van (overmatige) transpiratie? Er is veel dat je kunt doen om zweten en de ongemakken die daarbij komen kijken, tegen te gaan. Van de juiste kleding tot letten op je eten, met deze tips ga jij voor een schoon en fris gevoel.

 1. Schoon, schoner, schoonst
  Een goede hygiëne helpt al veel. Was jezelf elke dag en trek regelmatig schone kleding aan. Zo ga je de strijd aan met bacteriën die zweet omzetten in een nare geur.
 2. Gladde oksels
  Zweet hecht zich vast aan haartjes, zoals onder de oksels, wat de kans op een nare zweetgeur vergroot. Zorg daarom voor schone, gladde oksels. Dan doet jouw deo-product ook nog eens beter zijn werk!
 3. Ga voor luchtig
  Draag luchtige, niet te strakke kleding en vermijd synthetische stoffen, deze houden zweet vast. Ga liever voor natuurlijke materialen, zoals linnen en katoen.
 4. Weet wat je eet (en drinkt)
  Beperk alcohol, cafeïne en scherp eten. Deze bevorderen de zweetproductie, simpelweg omdat ze de lichaamstemperatuur doen stijgen.
 5. No stress!
  Van klotsende oksels tot angstzweet, stress kan een grote rol spelen bij de zweetproductie. Probeer stress daarom zoveel mogelijk te voorkomen!
 6. De juiste bescherming
  Gebruik een product waarmee je beschermd bent tegen de ongemakken die transpireren met zich mee brengt. Een deodorant geeft een fris gevoel en remt de bacteriegroei die nare geurtjes veroorzaakt. Een anti-transpirant vermindert de werking van de zweetklieren, waardoor de zweetproductie wordt tegengegaan.