Veelgestelde vragen

We ontvangen regelmatig vragen over Deoleen. Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, maak dan gebruik van het contactformulier. We zullen zo snel mogelijk reageren.

Algemeen
Mijn roller rolt niet goed / mijn pomp spray spuit niet goed, wat kan ik hieraan doen?

Het niet goed roller of een verstopping van de pomp spray ontstaat door kristallisatie van de aluminiumzouten. Bij dagelijks gebruik zou dit probleem niet moeten ontstaan.
Ervaart u toch problemen spoel de roller dan af onder een kraan met lauw water. De pomp spray kunt u het beste even op zijn kop zetten,.

In de meeste gevallen lost het probleem dan op. Is dit bij u niet het geval, neem dan contact met ons op.


Zijn er proefmonsters en/of mini’s beschikbaar van de Deoleen?
Helas, proefmonsters of mini verpakkingen zijn niet beschikbaar
Is Deoleen dierproefvrij/vegan?

Dierproeven zijn bij wet verboden sinds begin 2000. 

Er zitten in Deoleen geen grondstoffen van dierlijke oorsprong

Hoe werkt Deoleen?

Deoleen bevat geen parfum, maar gaat op natuurlijke wijze de strijd aan met transpiratievocht. Deoleen is anti-bacteriologisch en voorkomt afbraak van de eiwitten die vrijkomen bij transpiratie en die verantwoordelijk zijn voor vervelende zweetluchtjes. 

Kan mijn kind deodorant gebruiken?

Vanaf een jaar of 7 gaan kinderen meer zweten. Zweet is in principe geurloos, maar kan door contact met bacteriën omslaan in een vervelende zweetgeur.

Er zijn geen aanwijzingen dat deodorant gebruik voor kinderen schadelijk zou kunnen zijn. Wij adviseren altijd te beginnen met een Deoleen 0% deodorant. Mocht dit onvoldoende helpen dan kan er over gestapt worden naar Deoleen anti-transparant. 

De Deoleen gel is niet verkrijgbaar, wat kan ik als alternatief gebruiken?

Deoleen gel zit niet langer in ons assortiment. Een prima alternatief en van gelijke kwaliteit is de Deoleen créme, beschikbaar in een Sensitive variant en een variant met een vleugje alcohol.

Waar kan ik Deoleen kopen?

Deoleen is te vinden in het deodorantschap van iedere drogist in Nederland. Daarnaast is Deoleen ook te koop bij verschillende supermarkten in Nederland. Deoleen is niet te koop in het buitenland.

Is er een relatie tussen het gebruik van deodorant en borstkanker?

Al enige tijd gaan er hardnekkige geruchten dat het in deodorants aanwezige aluminium chloorhydraat borstkanker zou veroorzaken. Deze berichten zijn niet juist. Klik hier voor het standpunt van de Nederlandse Cosmetica Vereniging en het Koningin Wilhelmina Fonds ten aanzien van de relatie tussen deodorantgebruik en borstkanker: Koningin Wilhelmina Fonds (kankerbestrijding) Nederlandse Cosmetica Vereniging. Ondanks dat de toevoeging van aluminiumchloorydraat geen kwaad kan, zijn er mensen die niet op zoek zijn naar een product dat transpireren voorkomt. Zij hebben voldoende aan een product dat slechts de geur tegengaat. Deze mensen kunnen kiezen voor Deoleen Deodorant met 0% aluminium.  

Waarom zit er alcohol in Deoleen Regular (de ‘rode’ varianten)?

Alcohol heeft vooral een reinigende functie, het maakt de oksel schoon. Door de alcohol worden de huidporiën iets vernauwd, wat de effectiviteit van Deoleen versterkt. De alcohol kan hooguit een beetje prikken, vooral na het ontharen.

Zijn de Deoleen Sensitive varianten ('blauwe' varianten) minder effectief dan de gewone Deoleen varianten?

Nee, deze varianten zijn net zo effectief. Maar een gevoelige huid reageert soms niet goed op alcohol. De Deoleen Sensitive varianten bevatten geen alcohol en zijn dan de juiste keuze.

Ik gebruikte de Deoleen stick, is deze nog verkrijgbaar?

De Deoleen stick zit niet meer in het assortiment. Als alternatief raden wij aan Deoleen crème Sensitive te gebruiken.

Welke variant kan ik het beste na het ontharen gebruiken?

Alle Deoleen Sensitive varianten (blauw) kunnen zonder problemen direct na het ontharen gebruikt worden. Als je Deoleen Regular (rood) gebruikt is het verstandig om de huid even te laten rusten. Bij gebruik van de behandelspray is het aan te raden om minstens 6 uur te wachten alvorens dit op te brengen.

Kan het kwaad om Deoleen meerdere malen per dag te gebruiken?

Nee, dat kan geen kwaad. Maar Deoleen werkt 24 uur dus is het niet nodig. De behandelspray werkt zelfs 48 uur.

Kan ik nog een andere deodorant gebruiken naast de Deoleen behandelspray?

Ja naast de behandelspray kan eventueel een ander Deoleen product gebruikt worden.

Ik heb een zeer gevoelige huid, welke variant kan ik het best gebruiken?

Deoleen Sensitive is het meest geschikt voor een zeer gevoelige huid omdat deze 0% parfum en 0% alcohol bevat. Deoleen Sensitive is verkrijgbaar als anti-transpirant in spray, roller, crème of aerosol en als deodorant in een aerosol en roller.

Waarom is de Deoleen verpakking veranderd?

De introductie van de nieuwe en eigentijdse Deoleen verpakking brengt het ontwerp helemaal up- to-date en zal daardoor een breder en jonger publiek aanspreken. Daarbij is er onlangs ook een nieuwe deodorantlijn geïntroduceerd. Deze is wit met blauw, qua kleur het tegenovergestelde van de anti-transpirantlijn (blauw met wit). 

Ik gebruikte altijd de Deoleen voetcrème, is deze nog verkrijgbaar?

Deoleen voetcrème zit niet meer in het assortiment. Als alternatief raden wij aan Deoleen crème Sensitive te gebruiken.

Heeft Deoleen ook een verzorgend effect?

Deoleen is speciaal samengesteld om op een effectieve en milde wijze transpiratie te verminderen. De Deoleen aerosol Sensitive bevat verzachtende oliën voor een extra verzorgend effect.

Kan ik Deoleen gebruiken als ik borstvoeding geef?

Deoleen is uitermate geschikt voor moeders die borstvoeding geven. Deoleen is geurloos, waardoor het kindje extra goed de geur van de moeder herkent.

Anti-transpirant
Wat is een anti-transpirant?

Anti-transpiranten zijn producten die de werking van de zweetklieren verminderen door de aanwezigheid van aluminiumzout.

Wat is het verschil tussen de anti-transpirant en de deodorant van Deoleen?

Een anti-transpirant vernauwt de afvoergangen en vermindert de werking van de zweetklieren, waardoor je letterlijk minder zweet uitstoot. Een deodorant daarentegen, houdt zweet niet tegen, maar remt de bacteriegroei die nare geurtjes veroorzaken.

Wat is het verschil tussen anti-transpirant en anti-perspirant?

Soms wordt in plaats van anti-transpirant het woord anti-perspirant gebruikt, maar in de Nederlandse taal is anti-transpirant een beter woord. Er is dus geen verschil tussen een anti-transpirant en anti-perspirant, de woorden zijn synoniemen van elkaar.

Wat is hyperhidrosis?

Hyperhidrosis is overmatig zweten of transpireren. Het overmatig zweten kan over het gehele lichaam optreden, maar meestal blijft het beperkt tot bepaalde lichaamsdelen. De gebieden waar hyperhidrosis het meest voorkomt zijn de oksels, het gezicht, de handpalmen en de voetzolen.

Is de samenstelling veranderd van de anti-transpirant sinds de roller vernieuwd is in een korte dikkere roller?

Ja, de samenstelling is recent gewijzigd en biedt nu 48 uur effectieve bescherming. Een verbeterde werking met dezelfde kwaliteit. 

Plakt de crème na aanbrengen?

Als je de crème goed inmasseert en niet te dik aanbrengt, dan zal deze geen restjes op de huid achterlaten en dus niet plakken.

Deodorant
Wat is het verschil tussen de deodorant en de anti-transpirant van Deoleen?

Een anti-transpirant vernauwt de afvoergangen en vermindert de werking van de zweetklieren, waardoor je letterlijk minder zweet uitstoot. Een deodorant daarentegen, houdt zweet niet tegen, maar remt de bacteriegroei die nare geurtjes veroorzaken.

Kunnen de Deoleen producten ook op andere delen van het lichaam gebruikt worden dan alleen de oksels?

Nee, deze producten zijn alleen getest voor de oksels en niet voor bijvoorbeeld gezicht of rug.

Kunnen de deodorant producten van Deoleen direct na het ontharen gebruikt worden?

De Sensitive lijn van Deoleen (‘blauwe variant’) bevat geen alcoholen en kan direct na het ontharen gebruikt worden.

Geven de Deoleen producten witte strepen op kleding?

De witte strepen kunnen ontstaan door het neerslaan van de aluminiumzouten. De anti-transpirant producten van Deoleen bevatten deze aluminiumzouten. Bij Deoleen maken wij gebruik van een uitgekiende combinatie van ingrediënten bewerkt met een speciale technologie waardoor deze werkzame stof opgelost hoort te zijn en niet neerslaat op de huid of kleding.

Het is belangrijk om het gebruiksadvies vermeld op de verpakking goed op te volgen:

- goed schudden voor gebruik;

- na het aanbrengen goed laten drogen