Over transpireren
Over transpireren

Alles over transpireren

Transpireren is een normaal, natuurlijk proces wat direct start na de geboorte. We transpireren allemaal en dat is maar goed ook, want het heeft een aantal belangrijke functies. Zo regelt het onze temperatuur en ontdoet het ons lichaam van afvalstoffen (eccriene klieren). Daarnaast kan zweet emoties oproepen en zo onbewust dienen als communicatiemiddel (apocriene klieren). Zweet is in principe geurloos, maar kan door contact met bacteriën omslaan in een vervelende zweetgeur.

6 Tips bij overmatige transpiratie

Last van (overmatige) transpiratie? Er is veel dat je kunt doen om zweten en de ongemakken die daarbij komen kijken, tegen te gaan. Van de juiste kleding tot letten op je eten, met deze tips ga jij voor een schoon en fris gevoel.

Deodorant vs. Anti-transpirant

Als je last hebt van transpiratie wil je maar een ding: een schoon en fris gevoel. Zowel een deodorant, als een anti-transpirant bieden hierbij uitkomst. Toch zijn het twee verschillende producten met ieder hun eigen werking. Weet jij wat het verschil is?

Mild voor de huid

0% pafum, 0% alcohol, 0% aluminium: je ziet het steeds vaker staan op producten. Ook bij Deoleen geloven we in less is more. Maar wat betekent het voor de werking van het product als er steeds minder inzit?

Van roller tot spray: wat past bij mij

Welke vorm van bescherming je gebruikt is erg persoonlijk. Want ga je nou voor een spray met of zonder drijfgas, of juist liever voor een roller. En wist je dat er ook crème bestaat? We zetten de verschillende applicaties die er zijn voor je op een rij met hun belangrijkste kenmerken: