Deodorant vs. anti-transpirant

Als je last hebt van transpiratie wil je maar een ding: een schoon en fris gevoel. Zowel een deodorant, als een anti-transpirant bieden hierbij uitkomst. Toch zijn het twee verschillende producten met ieder hun eigen werking. Weet jij wat het verschil is?

 

Anti-transpirant

Een anti-transpirant vernauwt de afvoergangen en vermindert de werking van de zweetklieren, waardoor je letterlijk minder zweet uitstoot. Fijn als je last hebt van hyperhidrosis (overmatige zweetproductie), maar ook als je gaat sporten, of als je gewoon maximale bescherming zoekt.

 

Deodorant

Een deodorant daarentegen houdt zweet niet tegen, maar remt de bacteriegroei die nare geurtjes veroorzaken. Veel deodoranten bevatten parfum om de geur te maskeren. Dit kan een allergische reactie veroorzaken. De producten van Deoleen daarentegen zijn parfumloos en bieden een milde, maar effectieve bescherming.

 

Wat kies jij?

Voor welk product je gaat is erg persoonlijk. Als je geen last hebt van overmatige transpiratie, dan kun je ook prima voor een deodorant gaan. Maar er zijn genoeg mensen die alsnog voor een anti-transpirant gaan. Het belangrijkste is dat het product fijn is voor je huid. Kies bij voorkeur voor een milde (maar effectieve) bescherming, zoals de parfumloze producten van Deoleen. Heb je een extra gevoelige huid? Dan kun je kiezen voor een nog mildere variant, waar ook geen alcohol in zit. Bij Deoleen is dat de Sensitive lijn.