Mild voor de huid

0% pafum, 0% alcohol, 0% aluminium: je ziet het steeds vaker staan op producten. Ook bij Deoleen geloven we in less is more. Maar wat betekent het voor de werking van het product als er steeds minder inzit?

 

Parfumvrij

Het klinkt gek, jezelf beschermen tegen een nare zweetlucht zonder parfum. Kan dat wel? Absoluut! De truc zit ‘m in het remmen van de bacteriegroei. Door het voorkomen van de afbraak van eiwitten die vrijkomen bij het transpireren, krijgen nare geurtjes geen kans. Dat maakt parfum eigenlijk overbodig en dat is maar goed ook, want parfum kan irritatie en allergische reacties geven aan de huid. Alle producten van Deoleen zijn 100% parfumvrij.

 

Alcoholvrij

Nee, dit gaat niet over een verantwoord drankje. Ook voor je huid kan het in sommige gevallen fijn zijn om alcohol te vermijden, met name als je last hebt van een gevoelige huid. Ondanks het feit dat alcohol in veel cosmetica- en verzorgingsproducten wordt gebruikt, kan het irritatie aan de huid teweegbrengen. Deoleen biedt daarom ook een alcoholvrije lijn aan: Deoleen Sensitive.

 

Aluminiumvrij

Aluminiumzouten blokkeren de werking van de zweetklieren. Als je niet overmatig transpireert heb je dit per se niet nodig en kun je evengoed voor een product gaan zonder aluminium. Dan kies je voor een bescherming die vooral de geur tegengaat door bijvoorbeeld een anti-bacteriologische werking, zoals de aluminiumvrije deodorantlijn van Deoleen.