Van roller tot spray: wat past bij mij

Welke vorm van bescherming je gebruikt is erg persoonlijk. Want ga je nou voor een spray met of zonder drijfgas, of juist liever voor een roller. En wist je dat er ook crème bestaat? We zetten de verschillende applicaties die er zijn voor je op een rij met hun belangrijkste kenmerken:

 

Spuitbus (aerosol)

Een spray met drijfgas, ook wel aerosol, is een van de meest gebruikte applicaties voor deodorant of anti-transpirant. Het droogt snel op de huid en wordt door veel mensen gezien als meest hygiënisch, omdat het niet direct in contact komt met de huid.

 

Roller

Met een roller kun je je deodorant of anti-transpirant snel en discreet aanbrengen. En doordat je het product direct op de huid aanbrengt, kun je het beter doseren en is er minder snel sprake van verspilling.

 

Crème

Je denkt misschien het snelst aan een spray of roller, maar sommige mensen zweren bij een crème. Een fijne crème is niet vet en trekt snel in. Daarbij heb je direct contact met de huid en kun je het precies doseren. Dat maakt een crème een duurzame variant.

 

Pompspray

Een spray zonder drijfgas blijft wat langer nat op de huid. Het zorgt direct voor een verfrissend gevoel. Daarbij is het minder slecht voor het milieu, doordat het geen drijfgas bevat. Hou er wel rekening mee dat je het even moet laten drogen!